Teodorovici anunță amnistia fiscală pentru companii

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți seară, la TVR 1, că Guvernul vrea să adopte, în aprilie, amnistia fiscală. Guvernul are acest proiect încă din 2018.

„Vine amnistia fiscala. In curand. Cei care ne urmaresc sa nu creada ca pot sa nu plateasca la stat ca vor scapa. Va fi pentru companii. Aceasta propunere va fi foarte bine primita de mediul de afaceri. In aprilie vrem sa o aprobam in Guvern (…) nu vor fi luate decizii fara consultarea cu mediul de afaceri”, a declarat Teodorovici.

Inițial, guvernul a intenționat ca de amnistia fiscală să beneficieze companiile de stat şi private care nu au intrat în insolvenţă, cărora nu le vor fi şterse datoriile, ci doar eşalonate, fără dobânzi sau penalităţi.

Anul trecut, Teodorovici spunea că amnistia are ca obiectiv  “relansarea în economia din România a companiilor e mari, în principal pe cele de stat, să spunem, care astăzi sunt ţinute mai mult sau mai puţin pe linie de… Nu renunţ la niciun lucru care va fi bun pentru această economie, să ştiţi! Dar nu este o amnistie fiscală. Am spus: este, poate, un cadru care să ofere tuturor categoriilor din economie anumite măsuri, că vorbim de firmele private sau de stat cu datorii la stat, că vorbim de firmele care şi-au achitat la timp, în 2017, datoriile şi acum să creăm un mecanism care la anul viitor poate să le faciliteze, să spunem, plata faţă de stat nu în momentul în care… adică să-şi poată rula banii o anumită perioadă, şi ceva celor care s-au conformat voluntar. Şi pe persoană fizică la fel. Avem un istoric de cinci ani de zile în care ANAF-ul a emis la contribuabil decizia de impunere. Şi atunci ca obligaţie a ANAF până la final de octombrie fac o centralizare pe fiecare contribuabil, iar dacă plata se va realiza până la final de an curent vor primi practic o reducere substanţială din acea sumă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *