Teodorovici anunță modificarea OUG 114, dar nu spune și cum

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple prin care opoziția îi cere demisia din funcție, că OUG 114 va fi modificată. Însă nu a spus concret ce schimbări va aduce Guvernul. De asemenea, el a ținut să facă și o remarcă prin care să atace Opoziția, susținând că cei din PNL, USR și PMP sunt demagogi.

Teodorovici a spus că opoziția a greșit titlul moțiunii simple intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” și că aceasta ar fi trebuit să se numească „Demagogia PNL-ista si USR-ista submineaza economia nationala”. Ministrul s-a exprimat dezamagirea ca opozitia permite „evidentierea unor scribi sau copisti demagogi”.

Teodorovici susține că a făcut și analiză pe text și a descoperit că moțiunea împotriva sa este plină de greșeli gramaticale, „enunțuri economice incorecte”, date interpretate partizan, „prea multă poezie” și „un ghiveci de inconsecvențe”.

De asemenea, el și-a arătat nedumerirea, spunând că nu înțelege cu susține opoziția că efectele OUG 114 vor afecta consumatorii din moment ce românii vor plăti mai puțin la utilități.

Teodorovici a propus partidelor din opoziției un „pact de neagresiune” și un dialog constructiv pe marile decizii economice.

Moțiunea simplă intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” și iniţiată de grupurile PNL, USR şi PMP la adresa ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, se va vota miercuri în plenul Camerei Deputaților.

Formațiunile din Opoziție îi reproșează lui Eugen Teodorovoci OUG 114/2018 fiscală care are efecte dezastruoase asupra românilor și a băncilor. Mai mult, parlamentarii PNL, USR și PMP spun că ministrul Finanțelor vrea să transforme ANRE și ANCOM într-o pușculiță de miliarde de euro a PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *