Teodorovici, neinteresat să candideze la europarlamentare: «Rămân să facem treabă în ţara asta»

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, duminică seara, la Antena 3, întrebat despre o posibilă candidatură la europarlamentare, că nu este interesat de niciun fel de poziţie în afara ţării. Mai mult, el a ținut să precizeze că nu îl interesează „nici funcţiile bine remunerate” în străinătate,.

Teodorovici a ținut să amintească despre propunerea primită, în octombrie 2012, din partea fostului premier Ponta, de a deveni consilier la Curtea de Conturi, pe un salariu de 18.000 de euro pe lună, și pe care a refuzat-o.

„Am spus-o clar că ce am învăţat în aceşti ani de zile vreau să las şi să pun la dispoziţia acestei ţări. Ştiu că unii duc în derizoriu această abordare. Uite că sunt şi oameni care au o astfel de abordare. Nu mă interesează nici funcţiile bine remunerate în afara ţării, că sunt. De exemplu la Curtea de Conturi în 2012, când am fost propus de fostul premierul Victor Ponta şi am refuzat. Octombrie 2012, consilier de conturi la Curtea de Conturi. Şase ani de zile, titlul de ambasador, 18.000 euro pe lună. Şi am spus «nu». Şi m-a întrebat Victor «tu eşti nebun? De ce? Toată lumea insistă să meargă». Şi i-am spus «rămân să facem treabă în ţara asta». Şi a zis «ăsta e nebun. Toată lumea se chinuie să meargă, ăsta să rămână acasă». Asta este abordarea mea. Vrea să creadă lumea? Bine, nu. O să vedem la pensie”, a declarat Eugen Teodorovici.

Până acum, pe lista PSD de candidați la europarlamentare sunt  Claudiu Manda, Rovana Plumb şi Victor Negrescu, iar aceasta va fi finalizată pe 15 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.