Teodorovici presimte că Iohannis va retrimite în Parlament Legea bugetului

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, duminică seara, la Antena3, că este foarte probabil ca președintele Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea bugetului, pentru reexaminare. Teodorovici a mai precizat că, dacă are neclarități, președintele Iohannis îl poate suna ep el, oricând.

„Sincer nu înțeleg care sunt argumentele, măcar văd și eu un argument (…) Nu am vorbit pentru că nu m-a sunat, nu am avut acest dialog. Cred că atunci când dânsului îi e ceva neclar, eu așa am cugetat de fiecare dată, întreabă (…) Dacă erau neclarități, foarte bine, nu domnia sa că poate e prea sus, dar un consilier al domniei sale poate să mă sune, are telefonul meu mobil, oricând. (…) La felul în care declară domnia sa, mă aștept să-l întoarcă înapoi , o să avem discuția și în Guvern pentru a vedea exact pentru un astfel de scenariu ce avem de făcut pentru a nu bloca investițiile”, a spus Teodorovici, precizând că nu înțelege de ce Iohannis susține că Guvernul a neglijat Legea bugetului.

„Deci dacă noi în acest an avem plus 50 de miliarde de lei pentru investiții, cum să spui că neglijăm, dacă educația în acest an are 47% mai mult ca buget față de anul trecut, că noi am aranjat cu sindicatele din educație că vom crește față de anul trecut cu 15% și creșterea este de 47% pentru educație, la sănătate cu 12%”, a menționat Teodorovici.

Iohannis a declarat, recent, că PSD și ALDE au întârziat nepermis de mult cu adoptarea bugetului pentru anul curent și că, în opinia sa, bugetul este bazat pe surse finanțare speculative și că cei din coaliție neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.