Teodorovici renunță la banii europeni pentru Spitalele regionale din Craiova și Constanța

Spitalele regionale de la Craiova și Constanța nu se mai fac pe bani europeni (co-finanțare), , a declarat, joi seară, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. El a precizat că acestea  ar urma să fie construite „într-un alt sistem: Guvern-Guvern”, Spitalul regional din Constanța, de exemplu, urmând a fi construit în urma unui acord cu Turcia. 
„Am fost mai devreme la minister și am vorbit și am semnat chiar un memorandum pentru două spitale regionale. Constanța și Craiova vor intra mâine în ședința de Guvern și sperăm ca în acest an – în acest an, atenție! – să înceapă construcția celor două spitale, care se fac într-un alt sistem: acord Guvern – Guvern. Sunt două state, se află mâine la București unul dintre reprezentanții celor două state, Turcia, cu care se face unul dintre cele două spitale, la Constanța. În acest an eu mi-am fixat ca obiectiv să înceapă construcția celor două spitale regionale, de ultimă generație. Sunt deja construite în alte părți, nu facem, nu inventăm nimic, efectiv se ia proiectul tehnic și se construiește în România, ca să nu mai pierdem timp pe licitații de proiecte tehnice si altele”, a declarat Teodorovici la o conferință a medicilor de familie unde a participat alături de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Vor fi două spitale atât publice, cât şi cu caracter militar, fiind în două zone în care există baze militare NATO. Avem locaţiile identificate, banii vor fi prevăzuţi în bugetul Ministerului Apărării, vor face parte din cei 2% pentru apărare. La rectificare completăm sumele necesare, dacă va fi nevoie”, a adăugat Eugen Teodorovici, care a ținut să sublinieze și că „Am să mă implic chiar personal în a sprijini cele două ministere – al Sănătății și al Apărării.”

PSD a promis, în campania electorală din 2016, că va construi 8 spitale regionale și un spital „gigant, după modelul AKH Viena”, dar „mai mare” în București, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea tuturor spitalelor județene. Construcția celor 8 spitale regionale și a „spitalului-gigant” din București ar fi trebuit să înceapă în anul 2017, potrivit promisiunii făcute în campania electorală din 2016 chiar de președintele PSD, Liviu Dragnea.

La doi ani și jumătate de când Dragnea prezenta „Programul de guvernare al PSD pe sănătate”, promisiunile au rămas tot îb stadiul de promisiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.