Teodorovici, supărat că nu l-a sunat Iohannis, susține că președintele se informează punându-și consilierii să dea telefoane prin minister

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că președintele Iohannis își ia informațiile punând consilierii să sune funcționarii din minister. Teodorovici s-a arătat dezamăgit că președintele României nu l-a sunat pe el, să afle direct informațiile oficiale.

„Dacă domnul președinte ar uza de ceea ce eu am spus mereu: buna mea colaborare, deschidere, orice dorește dumnealui, ca să aibă cifrele exacte… În schimb, astăzi, un consilier al domniei sale a sunat, la mine în minister, să ceară informații. (…) Dacă vrei să primești informații, foarte bine. Dar sună-mă pe mine. Nu mă duc în casa nimănui să întreb pe cineva din casă, știi… Domnule, să cerem oficial: vreau să știu care sunt datele, care sunt cifrele. Absolut orice, oricând, a avut din partea mea toată deschiderea. (…)Mi se pare totuși… Consilierul domnului președinte trebuie să sune la cel care coordonează acea instituție, nu sună în altă par”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi24.

Ministrul Finanțelor a refuzat să dea numele consilierului, dar a subliniat că acesta a sunat angajații din MFP, în cursul zilei de vineri, pentru date macroeconomice.

Mai mult, Teodorovici susține că, de fiecare dată când președintele i-a solicitat în mod oficial date, i le-a pus la dispoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.