Teodorovici Trimite Corpul De Control La ANAF În Scandalul Casei Lui Iohannis

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat astăzi că a trimis Corpul de Control atât la ANAF, cât și la Ministerul Finanțelor pentru a face verificări de ce nu s-au demarat procedurile pentru recuperarea presupuselor sume de bani datorate de președintele Klaus Iohannis bugetului de stat ca urmare a chiriilor obțiunute dintr-o locuință care s-a dovedit în instanță a fi fost obșinută prin fraudă.

„Ieri (marți – n.r.), am semnat la minister ordinul de serviciu pentru ca echipa de la corpul de control de la minister să facă o verificare atât la Ministerul Finanţelor Publice, cât şi la ANAF vizavi de acest subiect, pentru a vedea exact care au fost hibele, lipsurile, întârzierile, motivate desigur într-un fel sau altul. În special, pentru ca pe viitor astfel de fapte să nu se mai întâmple”, a spus Teodorovici. El a subliniat că nu crede că reproșurile venite pe acest subiect de la președintele PSD, Liviu Dragnea, sunt îndreptate împotriva sa întrucât a plecat de la Ministerul de Finanțe în primul mandat în anul 2015, deci înainte de o decizie definitivă și irevocabilă a instanței cu privire la casa lui Klaus Iohannis.

„Sigur nu m-a criticat pe mine, cu siguranţă. Am plecat în 2015, la început de noiembrie, de la Ministerul de Finanţe, odată cu schimbarea Guvernului, iar decizia de instanţă a fost undeva în acea perioadă. În 2016 am înţeles că în Finanţe lucrurile nu au fost chiar aplicate în mod legal, adică au fost unele întârzieri nejustificate şi tocmai de aceea am cerut o astfel de analiză pentru a şti exact dacă au fost întârzieri, de ce, care au fost argumentele pentru ca pe viitor astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Să fie o procedură foarte clară, pentru fiecare astfel de hotărâre de instanţă. Chiar am cerut o situaţie a tuturor deciziilor de instanţă pe toate situaţiile, o situaţie foarte clară, defalcată, pentru a şti exact când a fost emisă, care este obiectul respectiv, dacă a fost sau nu pusă în aplicare şi dacă nu, de ce nu”, a mai spus Eugen Teodorovici. Ministrul a spus că va face o sesizare și la Ministerul Justiției pentru a fi verificat notarul din Sibiu care, în 2016, a suspendat acțiunea de recuperare a banilor inițiată la acea vreme de ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *