Teodorovici vrea măsuri radicale: Toate pensiile vor trece pe card din 2019

 

 

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dorește ca statul să nu mai cheltuiască 600 milioane lei pe an pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română, așa că s-a gândit să ia o măsură extremă, ce vizează circa trei milioane de pensionari: banii să intre pe card.

Așa cum a declarat la DCNews Live, măsura va fi luată din 2019. În prezent, din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul.

Teodorovici a omis, însă, un amănunt important: mulți pensionari locuiesc în zone rurale, unde se face o veritabilă excursie până la cel mai apropiat bancomat. De asemenea, fiind vorba despre persoane în vârstă, unele nu știu să utilizeze cardul, în timp ce altele pot fi bolnave, nedeplasabile. Nu întotdeauna socoteala din târg se potrivește cu cea de acasă și, poate ar fi mai bine ca ministrul Finanțelor să se mai gândească puțin înainte de a lua astfel de măsuri.

El a mai precizat că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.