Teroristul Hayssam n-a putut demonstra că e bolnav!

UPDATE: Magistrații Tribunalului Dâmbovița au respins, miercuri, cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, sentința nefiind însă definitivă

Tribunalul Dâmboviţa decide astăzi dacă Omar Hayssam iese din închisoare. Condamnat de instanţele din România la 20 de ani de închisoare pentru terorism, în cazul jurnaliştilor români răpiţi în Irak, dar şi pentru înşelăciune şi fraude, afaceristul sirian cere întreruperea executării pedepsei din motive medicale. Până acum, pronunţarea a mai fost amânată de două ori. Hayssam încearcă din noiembrie anul trecut să scape de închisoare, însă nu a depus toate documentele care să ateste că într-adevăr starea sa de sănătate este una precară.

Omar Hayssam, cetăţean sirian născut pe 1 martie 1963, a fost condamnat, în lipsă, la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea celor trei jurnalişti români la Bagdad, cazul acestuia constituind o premieră în România.

Pe 26 aprilie 2006, Hayssam fost eliberat din arest, iar pe 30 iunie a fugit din România la bordul unei nave. Şefii serviciilor de informaţii şi procurorul general al României şi-au dat demisia din cauza scandalului mediatic generat de fuga lui Hayssam. În iulie 2013 a fost prins în Siria în cadrul unei acțiuni secrete și a fost extrădat în România pentru executarea pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *