Testări gratuite, la Spitalul Colțea, din Capitală, de Ziua mondială a hipertensiunii arteriale

Pe 17 mai, între orele 09.00-17.00, la Spitalul Colțea,  de ​Ziua mondială a hipertensiunii arteriale, boala silențioasă care ucide într-o secundă, în București vor avea loc testări gratuite, iar doritorii vor primi, de la medici, sfaturi cu privire la prevenție.

Testările urmăresc identificarea pacientilor hipertensivi, necunoscuți anterior, precum și a celor cunoscuți hipertensivi dar necontrolați.

Hipertensiunea arterială (HTA), una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare, iar prevalența ei este, din păcate, într-o continuă ascesiune. De aceea, diagnosticarea și tratarea sunt vitale pentru că ele pot preveni complicații severe precum infarctul miocardic, accidentul vascular, insuficiența cardiacă etc.

Fiind o boală silențioasă,  de cele mai multe ori HTA este diagnosticată tardiv, controlul periodic, chiar și în absența simptomelor, ar putea preveni aparitia complicatiilor.

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de SRH în 2016, SEPHAR III, în România aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială, afecțiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *