Theresa May îi avertizează pe conservatori: Există riscul să „nu mai avem niciun Brexit”

Prim-ministrul Theresa May a avertizat, într-un articol publicat în Mail on Sunday, că Brexitul ar putea fi doar o poveste din cauză că membri ai Parlamentului încearcă să submineze planul ei de a părăsi Uniunea Europeană.

„Mesajul meu către ţară în acest weekend este simplu: trebuie să ne concentrăm pe obiectivul nostru. Dacă nu o facem, riscăm să nu mai fie niciun Brexit”, a scris Theresa May în publicaţia Mail on Sunday.

La începutul acestei săptămâni, doi miniştri au demisionat în semn de protest faţă de planurile lui May privind comerţul dintre Marea Britanie şi UE după ce regatul va părăsi blocul european în martie 2019.

Poziţia prim-ministrului a fost criticată şi de preşedintele american Donald Trump într-un interviu publicat de The Sun, afirmaţii pe care liderul american le-a retras vineri, în timpul întâlnirii cu May.

În articolul său, ea a făcut apel mai degrabă la o abordare „practică şi pragmatică”, şi nu la una care este „dăunătoare şi haotică”. Theresa May a recunoscut îngrijorările despre planul său privind „setul de reguli comun” cu UE într-o nouă „zonă de comerţ liber Marea Britanie – UE”, dar a precizat că încă nu a văzut o „alternativă funcţională.

Ea a promis de asemenea să adopte o poziţie dură în negocieri, spunând despre acordul său că „nu este un fel de listă lungă de dorinţe din care negociatorii aleg ce vor”, ci este „un plan complet cu un set de rezultate care nu sunt negociabile”.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat duminică pentru BBC că preşedintele american Donald Trump i-a spus că ar trebui să dea în judecată Uniunea Europeană în loc să negocieze.

Preşedintele american a declarat la conferinţa comună de presă susţină vineri la Londra că i-a făcut o sugestie Theresei May, pe care ea a găsit-o prea „brutală”. Întrebată de Andrew Marr de la BBC despre ce a fost vorba, May a răspuns: „Mi-a spus că ar trebui să dau în judcată UE, nu să intru în negocieri”.

Despre acest sfat primit, ea a spus: „În mod curios, ceea ce a mai spus preşedintele la conferinţa de presă a fost «nu pleca». Nu renunţa la negocieri pentru că apoi vei fi blocată. Aşadar, vreau să negociem cea mai bună variantă pentru Marea Britanie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *