Times New Roman o dă în judecată pe Dăncilă pentru că ”tăvălește imaginea și demnitatea de român” și îi cheamă pe români să li se alăture

Redactorul-șef al publicației Times New Roman, Călin Petrar, a anunțat că a dat-o în judecată pe Viorica Dăncilă pentru că îi ”tăvălește imaginea și demnitatea de român”, anunță, într-un comunicat de presă, Petrar. Acțiunea redactorului șef vine după ce Dăncilă a dat în judecată publicația de satiră și solicită despăgubiri de 100.000 de euro pentru că a fost numită „tâmpită”.
ȚDupă episodul Priștina – Podgorica, la presiunea bunului simț și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Țin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României”, se arată în comunicat.

În plus, jurnalistul susține că acțiunea depusă de Dăncilă este un atac la libertatea presei și consideră că este asurd să i se solicite daune de 1000.000 de euro pentru „o constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ”. Petrar solicită de la Dăncilă prejudicii de imagine de un leu și explică că aceste daune simbolice sunt solicitate „pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani”.

„Abordarea mea și a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcția de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnității noastre și ne aduce grave prejudicii de imagine.

În încheiere, nu pot decât să-i încurajez și pe alți români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine și să acționeze în consecință. Astfel, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 – Tribunalul București, în care să solicite același lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *