Tinerii de la USR și PLUS au inițiat o petiție online pentru susținerea educației sexuale în școli: ”Suntem țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente”

Tinerii de la USR și PLUS au inițiat o petiție publică pentru stoparea modificării, inițiată de PSD și PNL, a legii care asigură educația sexuală în școli, avertizând că România este țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente, multe având vârste de sub 15 ani.

„PNL și PSD se aliază împotriva educației sexuale în școli și a sănătății tinerilor!

După ce Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede cel puțin un curs de educație sexuală în școli, o dată pe semestru, deputatul Robert Sighiartău (31 de ani, PNL) inițiază un amendament susținut de PSD, care stipulează că elevul va avea nevoie de „acordul scris al părinților sau reprezentanților legali” și propune schimbarea specificului materiei.

Încearcă un scurt exercițiu de imaginație. Ai 13 ani și pentru a participa la ora de educație sexuală trebuie să mergi la unul din părinții tăi pentru o cerere scrisă. Ai face asta? Probabil că nu.

Generația PLUS susține educația sexuală în școli. Toți elevii trebuie să participe la aceste ore pentru sănătatea lor și a societății noastre. Totodată, dacă unii părinți vor dori să-și educe copiii acasă ar trebui să poată face acest lucru printr-o cerere expresă de renunțare la ora de educație sexuală.

Astfel, solicităm ca legea actuală promulgată de președintele Iohannis să nu fie modificată în sensul îngreunării accesului la orele de educație sexuală, iar titlul și conținutul lor să nu se modifice în educație sanitară.

Semnează și tu, convinge-ți și prietenii să o facă!

✍️ Semnează și tu: https://www.generatia.plus/sexed”, se arat[ ]n mesajul postat pe internet ;i citat de G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *