Tipărirea şi distribuţia mai multor ziare americane, afectate de un atac cibernetic

Tipărirea şi distribuţia mai multor ziare americane au fost perturbate, sâmbătă, de un atac cibernetic, potrivit BBC.Atacul a dus la întârzierea distribuţiei ziarelor Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun şi a altor titluri ce aparţin Tribune Publishing.

Compania a transmis că iniţial a detectat un malware vineri, care a lovit publicaţiile care sunt imprimate la aceeaşi tipografie.

Reprezentanţii LA Times sunt de părere că atacul a venit din afara Statelor Unite.

Ediţiile de pe Coasta de Vest ale Wall Street Journal şi The New York Times, care folosesc aceeaşi platformă de producţie în Los Angeles, au fost şi ele afectate.

„Credem că intenţia atacului a fost de a destabiliza infrastructura, mai exact serverele, şi nu să caute să fure informaţii”, a declarat o sursă pentru LA Times.

Purtătorul de cuvânt al Tribune Publishing, Marisa Kollias, a confirmat acest lucru într-un comunicat. Ea a spus că virusul a dăunat sistemelor back-office folosite pentru a publica şi produce ziare.

„Fiecare piaţă a companiei a fost lovită”, a spus Kollias, fără a da detalii.

Compania mai deţine publicaţiile New York Daily News, Orlando Sentinel şi Annapolis Capital-Gazette, unde a avut loc un atac armat anul acesta.

O altă publicaţie, Fort Lauderdale Sun-Sentinel, a fost afectată de un virus care a închis producţia şi liniile telefonice.

„Suntem la curent cu raportările unui potenţial incident cibernetic care a afectat mai multe publicaţii şi lucrăm împreună cu guvernul şi partenerii din industrie pentru a înţelege mai bine situaţia”, a spus un oficial din Departamentul de Securitate Internă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *