Toader a mai scăpat o dată! Moțiunea împotriva sa amânată până după Paște

Moțiunea simplă din Senat împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, s-a amânat pentru a treia oară, au decis liderii grupurilor politice senatoriale, după o discuție contradictorie în conducerea Senatului. Ea va avaea loc pe 6 mai.

Călin Popescu Tăriceanu a spus după ședința Biroului Permanent că nu trebuie să dea explicații.

„Nu trebuie o justificare, că aici nu stăm să îi întrebăm pe fiecare ce justificări au. Propunerea făcută a fost supusă votului, s-a aprobat, comitetul liderilor discută”, a spus liderul Senatului.

„Am văzut titlul moțiunii și am văzut că acolo e vorba de o condamnare definitivă și am glumit puțin și am zis că înseamnă că nu mai avem ce să dezbatem, dar colegii au făcut această propunere să dezbată liderii de grup și puteți să îi întrebați”, a adăugat acesta.

Șeful ALDE a spus că nu a discutat cu Tudorel Toader despre o eventuală demisie a acestuia.

Întrebat cum vor vota senatorii ALDE la moțiunea anti-Toader, Tăriceanu și-a exprimat punctul personal de vedere: `Nu am să votez împotriva niciunui ministru al acestui Guvern`.

 

În schimb, Claudiu Manda a declarat că va vota pentru moțiune. „Eu pot să vă spun doar că în cadrul grupului PSD sunt păreri pro și contra vizavi de votul moțiunii și cred că până la urmă anularea cu o săptămână, în care să ne edificăm în interiorul grupului…(…) Pentru a avea un punct de vedere clar, dacă vom vota toți și vom dezbate în interiorul grupului într-un fel sau celălalt sau va rămâne la latitudinea fiecărui senator va trebui să discutăm între noi și să lămurim”, a spus Claudiu Manda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *