Toader a primit ordin de la Dragnea să modifice Codul penal prin Ordonanță de Urgență

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că minstrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să vină cât mai repede cu o propunere în Guvern pentru ca în scurt timp să intre în vigoare Codurile Penale prin ordonanţă.

„Nu am treabă nici cu aplopexia, nici cu disperarea. Ei sunt disperaţi, dacă te uiţi la ochi şi a colţurile gurii. Ce facem? Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile penale, eu cred că ministrul Justiţiei într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte premierului pentru a fi adoptate prin ordonanţă. Bâlciul acesta de a ataca la CCR nu poate continua la nesfârşit pentru că totuşi vorbim de o legislaţie importantă”, a declarat Liviu Dragne, la Antena 3 citat de Mediafax.

„Am suficientă apreciere penru ministru Justiţiei, nu doar pentru dumnealui pentru oricine, dar intervine momentul în care lipsa de decizie să existe. Sunt decizii politice. Nu putem bloca o ţară, reformarea sistemului, aducerea dreptul la un proces echitabil. Asta este o reformă majoră, nu este o glumă”, a mai spus Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în 10 decembrie, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *