Toader anunță Ordonanța BOMBĂ: Toate procesele vor fi REJUDECTE! Și achitații vor fi rejudecați!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat în această dimineață că pregătește un act normativ pentru recompensarea celor care au fost pronunțate în ultimii 5 ani.

„Atenția ar trebui îndreptată și către cei care au generat această situație. Timp de aproape 5 ani, completurile de 5 judecători au fost ilegal constituite. La ministerul Justiției există un draft de Ordonanță. Doamna prim-ministru va decide dacă și când va adopta acestă Ordonanță. Se va solicita avizul CSM și forului legislativ si se va decide ce conținut va avea proiectul de ordonanță de urgență. Trebuie să asigurăm accesul la justiție a fiecărui cetățean. Cauzele vor fi rejudecate în complete legal constituite”, a spus Toader.

El a anunțat că vor fi rejudecate chiar și dosarele în care persoanele trimise în judecate au fost achitate. În acest caz, contestația poate fi făcută de procuror.

Printre dosarele rejudecate se va num[ra ;i cel ]n care Liviu Dragea a fost condamnat la 2 ani de ]nchisoare cu suspendare, cel al Referendumului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *