Toader aruncă BOMBA: Procuror european poate fi și un JUDECĂTOR! Pe cine pregătește Tudorel

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, precizează pe Facebook că și un judecător poate deveni procuror european, potrivit Regulamentului Uniunii Europene (UE) de înființare a Parchetului European.

„Un judecator poate sa devina procuror european, potrivit Regulamentului UE de infiintare a Parchetului european !”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Toader face această precizare în urma criticilor primite după OUG care a modificat legile justiției și care permite și ca judecătorii să ajungă șefi la PÎCCJ, dar și în situația în care se află Laura Codruța Kovesi.
Ordonanța privind procedura de desemnare a procurorului european care să reprezinte România în Parchetul European a fost publicată în Monitorul Oficial. Tudorel Toader a explicat anterior că actul normativ nu vizează și selecția șefului Parchetului European, ci doar cea privind reprezentantul României pentru această instituție, precizând că țara noastră trebuie să desemneze trei candidați pentru funcția de procuror european până pe 31 martie. Procedura se va desfășura la nivelul ministerului Justiției și nu la CSM și va fi declanșată săptămâna viitoare.

Deocamdată nu se știe pe cine are Toader în atenție, însă relația sa cu judecătorii este una foarte apropiată, aceștia accepând toate propunerile ministrului inclusiv cele controversate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *