Toader, chemat de URGENȚĂ la Dragnea. Șeful PSD l-a învățat ce să mintă la Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost chemat de urgență în biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament. De altfel, la intrarea în biroul lui Dragnea, Toader declara că nu știe de ce a fost chemat. La ieșirea, ministrul Justiției a spus că discuțiile s-ar fi axat pe participarea la la plenara Comisiei de la Veneția care urmează să aibă loc pe 19 și 20 octombrie și unde se va analiza situația României. Comisia de la Veneția va da săptămâna viitoare un raport, dar și recomadări în domeniul Justiției. De altfel, organismul european a atras atenția României să aștepte recomandările, doar că guvernații au dat deja Ordonața de modificare, astfel că recomandările Comisiei nu mai pot di luate în seamă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat deranjat că toată lumea îl întreabă pe el de Ordonața de modificare a Legilor Justiției, spunând că a aflat de textul actului normativ din…Monitorul Oficial. El a răspuns ironic la acuzațiile conform cărora OUG pe Legile Justiției ar avea ca scop decapitarea unor procurori în special a Alexandrei Lăncrăjan, procurorul din dosarul Tel Drum, în care șeful social democraților este cap de afiș.

„După propaganda asta, orice lege și OUG se dau doar pentru mine. Nu mă interesează dacă acea procuroare rămâne sau nu la DNA. Acel procuror chiar nu mă interesează. Ce? Dosarul rămâne în aer? Doi, nu cred că pleacă.Așa am auzit astăzi, că n-ar pleca. Trei, fiecare e liber să să atace acea ordonanță. Eu îmi susțin ideea ca la structurile DNA și DIICOT să fie procurori cu experiență. De ce? Rămân pe drumuri? Eu din ce am înțeles, și sunt de acord cu domnul Toader s-a intenționat ca nivelul de experiență profesională pentru procurorii din unități de elită să fie mai mare”, a precizat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *