Toader Dă Lovitura: Nu mai Face Comisie Pentru Șefia DNA, Face Personal Interviurile

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a declanșat din nou procedura de numire a unui procuror șef la DNA. Astfel că doritorii își pot depune dosarele la MJ în perioada 6 – 29 august. Tudorel Toader a schimbat din mers și modalitatea de selecție, astfel că nu se va mai constitui o Comisie, iar interviurile, programate a fi susținute în perioada 3-5 septembrie, vor fi făcute cu el însuși. Ulterior, pe data de 6 septembrie, Toader va afișa rezultatele pe ușa ministerului. Dacă va fi vreun câștigător atunci acesta va fi trimis la CSM pentru aviz și ulterior la președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut astăzi marele anunț: Niciunul dintre candidați nu a îndeplinit condițiile pentru a ocupa funcția de șef al DNA!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a venit la prima oră la Ministerul Justiției în ziua în care se așteaptă nominalizarea unui nou șef la DNA după revocarea Laurei Codruța Kovesi. Toader a admis că este posibil ca procedura să se reia dacă nu ajunge la o concluzie clară în privința unui candidat din cei patru.

„În mod evident, nu aveam cum să iau decizia înaintea deliberărilor. La orele 10.00, mă întâlnesc cu secretarii de stat, la orele 12.00, sper că finalizăm și vă putem anunța rezultatele. Interviurile s-au desfășurat potrivit procedurii, iar despre rezultate, despre impresii putem vorbi numai după ce finalizăm procedura. În mod firesc, regulamentar, există această posibilitate pe care eu am anunțat-o și dacă vreți, o repet. Este posibil să desemnăm un candidat, după cum , da, este posibil să nu desemnăm niciun candidat. Asta nu înseamnă o opțiune a mea, asta înseamnă cele două posibilități legale până la urmă”, a declarat dimineață Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *