Toader Are De Unde Alege: 4 Procurori Vor Șefia DNA!

Al patrulea procuror care și-a depus candidatura pentru şefia DNA este procuroarea Elena Grecu. Aceasta lucrează din 2015 ca şefă a Biroului Juridic al DNA, structura centrală. Anterior, a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Procurorul Cristian Lazăr, de la Parchetul General, este al treilea candidat pentru conducerea DNA. Luni este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile pentru funcția de procuror-șef al DNA. Ceilalți doi candidați sunt procurorii Florentina Mirică și Marius Iacob, ambii de la DNA. Marius Iacob s-a făcut cunoscut în spațiul public în urmă cu 10 ani când ancheta dispariția avocatei Elodia Ghinescu.

Prima candidatură oficială pentru șefia DNA a fost depusă astăzi la ora 10 ! Candidata este nimeni alta decât una dintre protejatele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, Florentina Mirică. De altfel, aceasta a făcut obiectul unei anchete disciplinare, ceea ce i-ar îngreuna drumul către șefia DNA.
Secția pentru Procurori în materie disciplinară a CSM a respins însă, la finalul lunii trecute, acțiunea disciplinară în cazul Florentinei Mirică, procurorul care îl anchetează pe Petre Tobă, fost șef al Poliției Române.

Florentina Mirică a fost judecată pentru abateri disciplinare, după ce Inspecţia Judiciară a declanșat verificări la plângerile făcute de fostul ministru de interne, chestorul Petre Tobă, şi de fostul șef DIPI, Rareş Văduva, pentru diseminarea fără drept de informaţii clasificate secret de stat. Procedura de judecată disciplinară a început în septembrie 2016 și a fost amânată termen după termen, timp de aproape doi ani, din cauză că avocatul nu avea certificat ORNISS.

Interviurile și selecția dosarelor se vor face săptămâna aceasta, urmând ca pe 30 iulie ministrul Justiției, Tudorel Toader, să transmită propunerea către CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *