Toader Declanșează Din Concediu Scandalul Detașărilor Din DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis, astăzi, cererea către DNA, prin care solicită situația procurorilor delegați la această structură.

Tudorel Toader a anunțat încă de de vineri seara că va face acest lucru, după ce a intervenit într-o emisiune la B1TV la care era invitat adjunctul DNA, Călin Nistor, pentru a îi adresa o întrebare referitoare la acest subiect.

Toader a declarat sâmbătă că aşteaptă de la acesta un răspuns corect şi complet. „Apreciind promptitudinea procurorului-şef adjunct de la DNA, constat că sunt 20 şi nu 7 delegări, precum ne spunea ieri. Rămânem în aşteptarea unui răspuns corect şi complet!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Procurorul-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Nistor Călin a declarat, vineri seara, că nu este niciun procuror detaşat în DNA, iar numărul celor delegaţi este de 7 sau 8. Întrebat despre numărul procurorilor detaşaţi sau delegaţi în DNA, Nistor Călin a afirmat că doar 7 sau 8 procurori sunt delegaţi în DNA. ‘Sunt destul de puţini. Cred că 7 sau 8 delegaţi. Din 178’, a declarat adjunctul DNA. Direcția Națională Anticorupșie are pe schemă 195 de procurori, iar actualmente funcţionează 178.

Începând de astăzi Tudorel Toader se află în concediu.

Situația solicitată a fost transmisă ministrului de catre DNA în cursul zilei de azi, dată la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcției Naționale Anticorupție  pentru un număr de șase procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *