Toader Declanșează Din Concediu Scandalul Detașărilor Din DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis, astăzi, cererea către DNA, prin care solicită situația procurorilor delegați la această structură.

Tudorel Toader a anunțat încă de de vineri seara că va face acest lucru, după ce a intervenit într-o emisiune la B1TV la care era invitat adjunctul DNA, Călin Nistor, pentru a îi adresa o întrebare referitoare la acest subiect.

Toader a declarat sâmbătă că aşteaptă de la acesta un răspuns corect şi complet. „Apreciind promptitudinea procurorului-şef adjunct de la DNA, constat că sunt 20 şi nu 7 delegări, precum ne spunea ieri. Rămânem în aşteptarea unui răspuns corect şi complet!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Procurorul-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Nistor Călin a declarat, vineri seara, că nu este niciun procuror detaşat în DNA, iar numărul celor delegaţi este de 7 sau 8. Întrebat despre numărul procurorilor detaşaţi sau delegaţi în DNA, Nistor Călin a afirmat că doar 7 sau 8 procurori sunt delegaţi în DNA. ‘Sunt destul de puţini. Cred că 7 sau 8 delegaţi. Din 178’, a declarat adjunctul DNA. Direcția Națională Anticorupșie are pe schemă 195 de procurori, iar actualmente funcţionează 178.

Începând de astăzi Tudorel Toader se află în concediu.

Situația solicitată a fost transmisă ministrului de catre DNA în cursul zilei de azi, dată la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcției Naționale Anticorupție  pentru un număr de șase procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.