Toader este pregătit să fie REMANIAT: Nu iau eu decizia asta…

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, după un simpozion pe teme de Justiție de la Palatul Parlamentului, că îşi va face treaba până în ultima clipă la conducerea ministerului, întrebat fiind dacă crede că va fi remaniat.

„Nu eu particip la decizia privind cine, când şi de ce va fi remaniat. Sigur, pot fi remaniat, dar nu e decizia mea. Eu îmi fac treaba până în ultima clipă la Ministerul Justiţiei. Când vine un alt ministru îi predau și plec”, a afirmat Tudorel Toader.

În ședința CExN pentru remaniere de săptămâna viitoare, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum și un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru. Numele lui Tudorel Toader a fost vehiculat ca fiind pe lista de remaniere întrucât n-ar fi dat mult dorita Ordonanță de amnistie și grațiere solicitată de liderul PSD, Liviu Dragnea. Inițial, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cel care l-a propus pe Toader la Ministerul Justiției a spus clar că nu acceptă remanierea. Acum, Tăriceanu depinde exclusiv de votul PSD pentru respingerea cererii de începere a urmăririi penale făcută de DNA împotriva sa și nu mai poate invoca pretenții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *