Toader: Niciun candidat Pentru Șefia DNA!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, n-are noroc la selecția pentru procurorul șef al DNA după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Niciun candidat nu s-a înscris până la această oră la procesul de selecție anunțat pe data de 9 iulie. Termenul limită este 23 iulie. În cayul în care niciun procuror nu rîvnește la postul de șef al DNA, procedura va fi reluată.

„Fiţi de acord că nu monitorizez în fiecare minut. Ieri, pe la orele 10 (miercuri, n.r.), nu era nimeni. Eu spun aşa, să aşteptăm până luni, să vedem dacă se va înscrie cineva. Convingerea mea e că se vor înscrie mai mulţi decât atunci când a fost procedura pentru DIICOT”, a declarat Tudorel Toader.

La concursul pentru șefia DIICOT s-au înscris doi procurori: Felix Bănilă și actualul procuror șef al structurii, Daniel Horodniceanu. Toader l-a preferat pe Bănilă, care, ulterior a și obținut un aviz pozitiv de la CSM. Avizul se află acum pe masa președintelui Klaus Iohannis, care a anunțat că până la finele acestei săptămâni va anunța dacă semnează decretul de numire în funcție sau dacă îl obligă pe Tudorel Toader să reia procedura de numire a altui șef la DIICOT. Interimatul la DIICOT este asigurat de fostul șef al structurii Daniel Horodniceanu, împuternicit în acest sens de procurorul general al României, Augustin Lazăr pentru o perioadă de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.