Toader NU participă la votul care l-ar putea da afară din Guvern: Ce să fac? Să merg să văd cum votează alții?!

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat că nu va participa la votul moțiunii din Parlament, precizând că nu are calitatea de parlamentar.

„Nu știu dacă ar trebui să particip, pentru că ce aș face? Mă duc în Parlament și mă uit cum votează ceilalți. De regulă, dacă votul este la o altă dată decât moțiunea, eu știu că nu se participă la vot, nefiind parlamentar”, a spus Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiției.

Tudorel Toader le-a dat peste nas magistraților care nu au fost de acord cu Ordonanța 7, spunând că la discuțiile cu Dăncilă au participat șefi de instituții importante. Toți cei prezenți au fost apropiați ai PSD.

„La Guvern, doamna premier a avut o întrevedere cu președinta CSM, cu președinta Asociației procurorilor din România, președinta UNJR, cu șeful Inspecției Judiciare, cu procurorul șef de la Secția specială de anchetă a infracțiunilor din domeniul justiției și acolo au fost convenite cele cinci modificări pe care le-am propus ieri. Votul a fost dat per ansamblu și nu pe cele cinci soluții pe care orice magistrat și le-a dorit și le-am adoptat. (…) Sunt convins că avizul negativ dat de CSM exprimă dorința de a abrogare și a altor soluții din Ordonanță, cât a mai rămas ea”, a mai spus Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *