Toader pare să se răzgândească: Vedem dacă fac altă propunere pentru DNA!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar putea renunța să-i mai trimită președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de șef al DNA a Adinei Florea după ce CSM a dat aviz negativ acestei propuneri. Toader așteaptă motivele pentru care CSM a dat aviz negativ și ulterior va lua decizia. Cel mai probabil CSM va motiva decizia până vineri.

„Ieri declaram că aștept să văd considerentele avizului, ca avizul e consultativ, iar considerentele vin să aducă argumente decidentului. Vedem argumentele și vedem ce facem mai departe”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, Adina Florea, apare într-un dosar penal deschis chiar de instituția a cărui șefie este pe cale să o ia. Mai exact, procurorii anticorupție au început urmărirea penală in rem într-un dosar clasat în urmă cu doi ani și în care apar mai mulți procurori printre care și Elena Grecu, actualmente șef chiar în DNA.

Totul a început în 2016 când un om de afaceri din Constanța a depus mai ulte denunțuri la DNA împotriva procurorilor care îl anchetau. Inițial lucrarea penală a fost clasată, dar ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la 31 mai 2017 să se facă cercetări în dosar.

Adina Florea este fiica unui lider PSD care este la al 7-lea mandat în Consiliul Județean Constanța, Dumitru Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.