Toader, RĂZBOI total cu Justiția: Îl vrea cu orice chip OUT pe procurorul general și pe Florea la DNA!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi va trimite astăzi președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Toader a mai anunţat că îi trimite preşedintelui din nou propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, pentru că motivele de nelegalitate invocate de Klaus Iohannis nu există.

Ministrul Justiţiei a anunţat din nou că trimite la Cotroceni cererea oficială de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României, precum şi propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o în noiembrie.

„Cunoaşteţi procedurile care s-au derulat până în prezent, ştiţi că procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Pentru că s-a adresat Curţii de Apel din Alba Iulia ca persoană fizică, la dânsul acasă, dar eu am evaluat nu persoana fizică, ci procurorul general. Nu m-am referit la viaţa personală, m-am referit la deficienţele manageriale de care domnia sa a dat dovadă”, a declarat Toader la primele ore ale dimineții.

Ministrul Justiției a susţinut că Augustin Lazăr a sesizat la CCR ceva ce nu are legătură cu cauza: „Dar n-are legătură cu raportul de evaluare, cu procedura derulată (…), aşadar consider că această procedură, această manieră de tragere de timp,neavând legătură cu fondul cauzei, astăzi, voi trimite la preşedintele republicii solicitarea oficială de revocare din funcţie, bazată pe trei componente: raportul de evaluare, art 132 din Constituţie, decizia CCR 358″. Practic, Toader a reluat declaraţiile făcute pe 23 decembrie.

„Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. De ce? Pentru că mă bazez pe articolul 132 din Constituţie, mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut în baza unor articole din lege, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358 şi sigur că, în opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 11 aprilie. De ce spun asta? Pentru că s-a dus la Curtea de Apel Alba Iulia la dânsul acasă, dar eu n-am evaluat persoana juridică, ci procurorul general care îşi desfpşoară sau nu-şi desfăşoară activităţile în mod complet corect la Bucureşti. După aceea judecătorul de la Alba Iulia a trimis la Bucureşti, cel de la Bucureşti şi-a declinat şi el competenţa, conflict negativ. Şi culmea! Dar ce nu i-a ieşit la Alba Iulia de a sesiza Curtea de Justiţie a UE, unde dura multă vreme, a sesizat CCR că are o mare nedumerire, dacă poate sesiza instanţa de contencios-administrativ pe persoană fizică sau pe persoană juridică – adică cu nume şi prenume sau cu funcţia de procuror general. Şi orbu vede că e tragere de timp dar până la urmă sunt nişte proceduri legale pe care dânsul le-a folosit, dar nici eu nu voi sta”, anunţa Toader în 23 decembrie. „Eu pe 27 trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că n-au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp chiar CNSAS spune că nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM şi în avizul lor scrie acelaşi lucru”, a subliniat ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *