Toader, replică pentru PSD: Plec de la Ministerul Justiției când va semna președintele revocarea mea!

Președintele Comisiei pentru legilor justiției, Florin Iordache, a declarat că el personal nu l-a invitat pe ministrul Justiției Tudorel Toader, fiind o greșeală a staff-ului tehnic. El a adăugat că e regretabil că Guvernul nu a reușit să transpună decizia CCR în codurile penale.

Tudorel Toader i-a dat replica imediat lui Iordache, cel căruia i-a luat locul în fruntea ministerului.

„Ministrul justiției poate să participe, din proprie inițiativă, la orice dezbatere parlamentară. În al doilea timp, avem secretari de stat care pot merge la diferite dezbateri sau să fii invitat. Secretarul de stat a primit invitația, mi-a comunicat și i-am zis că vin eu dat fiind faptul că se reia, în comisia specială, dezbaterea pentru Codul Penal. Repet, nu am venit nicăieri neinvitat”, a spus Toader.

Tudorel Toader a spus că va pleca de la minister când va vedea decretul de revocare din funcție semnat de președintele Klaus Iohannis.

Întrebat de cine va ţine cont, de decizia premierului Viorica Dăncilă sau de decizia PSD, ministrul Justiţiei a precizat: „Voi ţine cont de decizia producătoare de efecte juridice. De ceea ce va scrie în Monitorul Oficial“. Toader s-a declarat sceptic în ceea ce priveşte faptul că va mai fi lăsat ministru al Justiţiei de PSD, susţinând că e posibil să fie ultima sa întâlnire cu jurnaliştii la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *