Toader se încaieră cu PSD pentru Ordonanța pe Legile Justiției: Iordache își critică propriul act!

Șocant ! Ministerul Justiției a greșit când a emis OUG 7 – este concluzia fostului ministru al Justiției, Florin Iordache.
Florin Iordache spune că „foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a inițiat un dialog și în urma acestui dialog, am înțeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”.

Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit inițiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: „Dialogul foarte bun pe care l-a inițiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze și să ia pulsul. Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bune soluții”, a declarat Florin Iordache.

Cu atât mai șocante sunt declarațiile lui Florin Iordache, cu cât, surse politice, declară că acesta ar fi artizanul Ordonanței, alături de șefa CSM, Lia Savonea.

În replică la criticile lui Iordache, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că, deși nu știe opinia lui Iordache, dacă PSD are nemulțumiri poate face modificări la Ordonanța pe Legile Justiției. În plus, Toader a dat vina pe CSM în încercarea de a justifica urgența cu care a dat OUG-ul privind modificarea legilor Justiției. „Orice lege poate fi modificata, nicio lege nu e lasata de la Dumnezeu. Doamna prim-ministru v-a răspuns ieri, de comun acord am convenit cu cei care au participat asupra anumitor modificari pe care le vom respecta. Nu am vazut criticile din PSD, dar dacă sunt si din PSD, partid majoritar, nu au decat sa initieze proceduri de modificare, ca sa te duci la TV e frumos, dai bine pe ecran, daca te raliezi celor nemultumiti dai si mai bine, dar exista proceduri legislative. Eu sunt surprins ca nimeni n-a reactionat impotriva OUG de transpunere a regulamentului de selectie a procurorului european, ca acolo se spunea ca un judecator poate sa ajunga procuror”, a declarat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *