Toader și Teodorovici, la Cotroceni. Iohannis Nu I-a Primit!

Miniștrii Finanțelor și cel al Justiției, Eugen Teodorovici și Tudorel Toader, au ajuns la Cotroceni. Ei urmează să aibă discuții cu președintele Klaus Iohannis cu tema rectificării bugetare. Numai că președintele a refuzat să vorbească cu cei doi, trimițând la discuții câțiva consilieri. Invitata principală era premierul Viorica Dăncilă, numai că aceasta pleacă în Spania.

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis ieri o scrisoare prim-ministrului României, Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, astăzi, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018. Dăncilă i-a delegat însă pentru a merge la Cotroceni pe ministrul Justiției Tudorel Toader și pe cel al Finanțelor, Eugen Teodorovici, cei doi fiind artizanii Ordonanței de Urgență privind aprobarea rectificării bugetare în ciuda faptului că nu există un aviz de la CSAT. Iohannis consideră Executivul a încălcat Constituția și cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională.

Consultările de astăzi vizează clarificarea unor aspecte care țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente și de importanță deosebită. Prin rectificarea bugetară, Guvernul a scăzut dramatic bugetul instituțiilor din domeniul securității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *