Toader va decide luni dacă o mai susține pe Florea la șefia DNA!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a primit în această dimineață avizul negativ de la CSM cu privire la numirea în funcția de procuror șef al DNA al Adinei Florea.
Avizul va fi analizat în cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Singurul care a votat pentru numirea ei în funcție a fost chiar ministrul Justiției, restul de 6 membri ai Secției pentru procurori din CSM au dat aviz negativ.

„În şedinţa din data de 8 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”, precizează CSM.

Ultimul cuvânt îl va avea însă președintele Klaus Iohannis în cazul în care Toader transmite avizul și nu ia decizia reluării procedurii.

Funcția de procuror șef al DNA a rămas vacantă pe 9 iulie când Laura Codruța Kovesi a fost revocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *