Tomac: Dăncilă, prin discursul în PE, s-a comportat ca o persoană isterică, deformând realitatea

Liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă a minţit atunci când a spus în Parlamentul European că „milioane de români s-au aflat sub ascultare”, cât şi prin „afirmaţia că Jandarmeria a procedat corect în intervenţia de la protestul din 10 august”, transmite Mediafax.

„Prin discursul ţinut în Parlamentul European, Viorica Dăncilă s-a făcut încă o dată de râs, de data aceasta în faţa întregii Europe.S-a comportat ca o persoană isterică, deformând realitatea, prezentând cu bună ştiinţă informaţii false doar pentru a-l salva pe Liviu Dragnea. A minţit cu neruşinare că milioane de români s-au aflat sub ascultare. Mai avea puţin şi susţinea că serviciile i-au ascultat şi pe Manfred Weber şi Frank Timmermans, la un loc cu întreaga Europă”, a declarat Eugen Tomac, într-o postare miercuri pe Facebook.

Liderul PMP a adăugat că premierul minte şi îşi dovedeşte „ticăloşia” când spune că Jandarmeria a acţionat corect la mitingul din 10 august.

„Viorica Dăncilă şi-a dovedit ticăloşia prin afirmaţia că Jandarmeria a procedat corect în intervenţia de la protestul din 10 august, uitând să pomenească de cele peste 500 de plângeri penale ale persoanelor gazate şi bătute la ordinul politic al PSD. Este încă o minciună care arată cât de mic poate fi un Prim-ministru de carton, păpuşat individ fără scrupule şi disperat că va plăti pentru toate fărădelegile comise”, a completat Tomac.

Acesta a subliniat că „prin discursul isteric al Vioricăi Dăncilă” este continuată strategia de subrezire a imaginii României în Europa.

„PSD a distrus orice şansă a României de a scăpa de MCV şi de a intra în Schengen încă de la suspendarea Preşedintelui Băsescu în 2012. Prin acţiunile sale de acum, inclusiv prin discursul isteric al Vioricăi Dăncilă, este continuată strategia de şubrezire a statului şi a imaginii României în Europa.România are nevoie de un Premier care să-i apere interesele cu argumente şi să promoveze mai mult integrarea în Uniunea Europeană, nu să defileze cu un discurs scris la ceas de seară de Vâlcov şi Dragnea.”, a conchis Tomac.

Discursul lui Dăncilă, agesiv și defensiv, s-a axat pe aceleași susțineri absurde referitoare la abuzurile procurorilor și protocoale secrete, aceasta fiind criticată deschis de președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, care i-a atras atenția că slăbirea procurorilor e un stil Orban-Kaczyński.

“România are două probleme, corupția și serviciile secrete. România trebuie să combată mentalitatea veche a securității. Văd, doamna premier, o reacție nepotrivită la această situație. Slăbirea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński. Vă dau un sfat. Nu mergeți pe calea proastă și nu urmați calea Ungariei și Poloniei. Urmați recomandările Comisiei de la Veneția, penru că lupta împotriva corupției trebuie întărită”, a spus președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Parlamentul European va decide, în prima săptămână a lunii noiembrie, adoptarea Rezoluţiei privind statul de drept în România.

Sursa foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *