Tomac, despre Dăncilă: Nu e suficient că se face de râs. A ajuns să fie un pericol public pentru România

Preşedintele PMP Eugen Tomac a criticat declaraţiile premierului Viorica Dăncilă de la Bruxelles, spunând că aceasta a gafat când a afirmat că „descurajarea Alianţei rămâne o prioritate” şi în acest fel se poate „lăuda” că devine şi un pericol public pentru România.

„Viorica Dăncilă a afirmat astăzi, la declaraţii de presă cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, că „descurajarea Alianţei… rămâne o prioritate”. Nu îi este suficient că se face de râs în România. După ce că suntem percepuţi drept „corupţii Europei”, acum riscăm, din cauza prim-ministrului agramat, să fim descrişi şi drept ţara cu cel mai mic IQ. Problema cea mai mare a Vioricăi Dăncilă nu este capacitatea de a comite astfel de gafe, ci lipsa temerii de penibil. Nu are simţul ridicolului şi a ajuns să fie un pericol public pentru România pe plan global”, a scris Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, într-o declaraţie de presă comună susţinută miercuri la Bruxelles, alături de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, despre dezinformarea prin ştiri false care este o ameninţare căreia trebuie să îi facem faţă.

„Ne dorim ca UE să îşi consolideze capacitatea de a răspunde problemelor de securitate, dar ca aliat al NATO. Acţiunea UE pe dimensiunea de securitate trebuie să fie complementară Alianţei. Ne confruntăm cu atacurile hibrite şi utilizarea dezinformării şi a ştirilor false pentru a crea neîncredere. Trebuie să le facem faţă. Aceste priorităţi se regăsesc pe agenda României pe perioada Preşedinţiei dar şi în cadrul NATO. (…) Am transmis susţinerea Guvernului României faţă de progresele importante obţinute în procesul de adaptare a NATO la noile realităţi şi am accentuat asupra necesităţii ca acest proces să continue. Consolidarea posturii de apărare şi descurajarea Alianţei în ansamblul său rămâne o prioritate caere necesită eforturi susţinute din partea tuturor aliaţilor”, a spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *