Tomac, despre o eventuală candidatură a lui Băsescu la europarlamentare: Nu există un om mai pregătit

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, luni, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu a luat încă o decizie cu privire la o eventuală candidatură la alegerile europarlamentare. Însă, Tomac susține, referitor la Băsescu, că în viaţa politică românească „nu există un om mai pregătit şi mai capabil să reprezinte cu forţă interesele României la Bruxelles”, precizează agerpres.ro.

„Lista o vom anunţa în perioada următoare, tot ce pot să vă confirm este că preşedintele Traian Băsescu a anunţat şi public că se va implica în campania pentru alegerile europarlamentare, iar, din punctul meu de vedere, nu există niciun om politic în viaţa politică românească care să aibă un profil mai pregătit decât preşedintele Traian Băsescu pentru a reprezenta naţiunea română la Bruxelles. La Bruxelles avem un gol imens pe chestiuni ce ţin de relaţia Bucureşti – Bruxelles, pe chestiuni fundamentale ce ţin de modul cum acţionează şi cum îşi protejează interesele UE şi cred că ar fi un câştig uriaş pentru ţară, dar şi pentru Europa prezenţa domniei sale la Bruxelles. Nu a luat încă o decizie şi, prin urmare, atunci când vom hotărî şi vom stabili lista vom fi în măsură să şi anunţăm care este poziţia domnului preşedinte”, a afirmat Tomac, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP.

El a adăugat că partidul se află în plină campanie de strângere de semnături şi a estimat că în curând va putea prezenta lista candidaţilor la europarlamentare.

„Sunt convins că PMP, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, poate trimite la Bruxelles o echipă de oameni care ştiu ce au de făcut pentru Europa, pentru România, de oameni care vor fi voci credibile pentru români, indiferent unde locuiesc aceştia, şi cred că acest îndemn pe care l-am transmis deja, ‘Uniţi în Europa’, este îndemnul care ne va ghida atât în campania electorală, dar şi în întreaga activitate post-electorală după alegerile din 26 mai”, a mai spus Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *