Tomac, despre recunoaşterea limbii române în Republica Moldova: Limba română a revenit acasă pentru totdeauna!

Limba română a revenit acasă pentru totdeauna, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, după decizia Parlamentului de la Chișinău privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația R.Moldova: „în sfârșit, limba română este limba oficială a ambelor state românești”.

„Limba română a revenit acasă pentru totdeauna! Aștept acest moment de foarte mulți ani, la fel ca toți românii din R. Moldova. Sunt fericit că, în sfârșit, limba română este limba oficială a ambelor state românești. Felicit autorii proiectului de lege și o felicit, în aceeași măsură, pe doamna Ana Guțu, cea care a sesizat în 2013 Curtea Constituțională, solicitând înlocuirea limbii moldovenești cu limba română”, scrie pe Facebook eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

El apreciază că decizia de atunci, la fel ca votul din Parlamentul de la Chișinău de joi „vor rămâne în istorie drept zilele în care s-a făcut dreptate pentru limba română și toți cei ce o vorbesc”.

„Abia aștept anul acesta, la 31 august, să ne bucurăm împreună, români de pe ambele maluri ale Prutului, de Sărbătoarea Limbii Române. Nu limba noastră, nu limba maternă, ci limba română! Felicitări, Basarabia”, încheie Tomac.

Parlamentul de la Chișinău a votat joi proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația R.Moldova, inclusiv Constituția R.Moldova, potrivit deschide.md. Documentul a fost susținut de 57 de deputați PAS și deputatul MAN, Gaik Vartanean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *