Tomac: Dragnea taie bugetele la serviciile secrete şi Federaţia Rusă se bucură de această măsură

Preşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că Federaţia Rusă se bucură de faptul că Liviu Dragnea taie bugetelor la serviciile secrete pentru a se răzbuna pe instituţiile cu care este în conflict, atenţionând că securitatea naţională nu e negociabilă.

„Înainte Liviu Dragnea era obişnuit să taie porcul, acum a trecut la o etapă halucinantă în care taie bugetele fără nicio logică la serviciile secrete şi singurul actor care se bucură de această măsură halucinantă a PSD este Federaţia Rusă. Securitatea nu se negociază şi nu se discută şi ceea ce nouă ne pare incredibil este că fără niciun fel de dezbatere, fără niciun fel de explicaţie, pentru că acest buget pe care l-am avut în comisii şi a fost trimis spre Parlament a fost elaborat de Guvernul Dăncilă împreună cu structurile de securitate, a fost avizat de CSAT şi a ajuns aici, deci această manieră incredibilă de a te răzbuna pe nişte instituţii cu care eşti în conflict deschis este extrem de gravă pentru că, repet securitatea naţională nu este un instrument cu care să negociezi. Bătălia politică a trecut dincolo de linia roşie şi din acest punct de vedere este un lucru foarte grav care pe noi ne îngrijorează profund pentru că, subliniez încă o dată, dincolo de disputa politică există elemente care trebuiesc tratate cu seriozitate într-un stat”, a declarat Eugen Tomac, joi la Parlament, citat de Mediafax.

Întrebat dacă vor fi daţi bani la rectificarea bugetară în comisii, acesta a răspuns că nu a auzit de „un asemenea element”. Conform acestuia această măsură produce efecte periculoase pentru România.

„Nu am auzit de un asemenea element, ceea ce se întâmplă însă acum, repet ceea ce trebuie să ştie românii, că Liviu Dragnea a trecut în delirul său şi în războiul pe care şi l-a declarat cu instituţiile statului într-o fază incredibilă, pentru că această măsură dincolo de lucruri care trebuiesc corectate, produce efecte periculoase pentru societate şi subliniez încă o dată, securitatea naţională nu este un subiect cu care să negociezi şi să faci jocuri politice pentru că există actori care se bucură de aceste vulnerabilităţi pe care le poate avea statul român” a explicat Tomac.

Legislativul a votat, joi, în plen reunit diminuarea bugetului SRI cu 295 milioane de lei, banii fiind alocaţi Ministerul Sănătăţii pentru programul Vitamina D. Pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate a fost alocată la Ministerul Sănătăţii suma totală de 230 milioane lei, din bugetele tăiate de la trei servicii, dintre care 150 milioane lei de la SRI, 30 milioane lei la SIE şi 50 milioane lei la SPP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.