Tomac trage un semnal de alarmă: Un deputat PSD, condamnat definitiv, votează legi

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, luni, că Biroul Permanent tărăgănează punerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a încetării mandatului deputatului Octavian Goga, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi cu interzicerea drepturilor civile. El a tras un semnal de alarmă și a precizat că Parlamentul a devenit „scut pentru persoanele condamnate”, relatează agerpres.ro.

„De mai bine de patru luni Parlamentul a devenit scut pentru persoanele condamnate şi, deşi am cerut în repetate rânduri ca domnul preşedinte Dragnea şi Biroul permanent să ia act de decizia Înaltei Curţi, decizie cu privire la statutul pe care îl are deputatul Octavian Goga, o decizie definitivă şi irevocabilă din luna septembrie a anului trecut prin care deputatului Goga i s-au îngrădit drepturile civile şi, prin urmare, nu mai poate rămâne în funcţie pentru că a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi cu interzicerea drepturilor civile, constatăm că Parlamentul a devenit scut pentru persoanele condamnate penal”, a declarat Tomac, la Parlament.

El a spus că Octavian Goga, care a candidat pe listele PMP şi acum se află la PSD, a votat de peste 500 de ori în Parlament, deşi este condamnat.

Tomac a precizat că Alexandru Teacă, cel care urmează pe listele parlamentare PMP, trebuie să preia acest mandat.

Liderul PMP a atras atenţia că această chestiune produce „consecinţe extrem de neplăcute”.

Potrivit lui Tomac, Alexandru Teacă a făcut, în urmă cu două săptămâni, o plângere penală la Parchetul general împotriva lui Octavian Goga, care „deţine abuziv de peste cinci luni de zile această funcţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.