Tot mai aproape de PCR! Dragnea a mai găsit o temă de atac la Uniunea Europeană: E-urile din legume, iar soluția e sa reînființeze aprozarele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Călăraşi că ar trebui refăcută reţeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligaţi să mănănce „toate E-urile”. Totodată, el a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

„Am intrat în Uniunea Europeană, foarte bine, dar nu suntem obligaţi să mâncăm absolut toate e-urile, adică de ce am fi obligaţi? Poate reuşim să facem ca produsele agricole să se prelucreze mai mult în România, că noi suntem într-o situaţie foarte frumoasă, se recoltează grâul şi cum se întoarce grâul nostru? Napolitane, biscuiţi, pâine congelată. Noi luăm pe grău atât şi plătim atât când vine napolitana atât. Noi nu mai suntem în stare să facem napolitane, că suntem proşti? Adică suntem leneşi, nici vorbă, leneşul e Iohannis, nu noi”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Acesta a mai declarat că urmează să se înfiinţeze foarte curând Fondul suveran de investiţii şi Casa Română de Comerţ.

„Urmează să se înfiinţeze foarte curând Fondul suveran de investiţii şi Casa Română de Comerţ, să reuşim şi noi să fim siguri ca atunci când un copil muşcă dintr-un măr, să fie curat, e exagerat că ne dorim lucrul ăsta? Sau când cumpărăm o roşie de la magazin să aibă gustul ăla de roşie şi mirosul de roşie, să fim siguri că brânza pe care o cumpărăm de afară are şi lapte în ea”, a mai declarat acesta.

Acesta a mai explicat că este păcat ca producătorii români să nu poată să-ţi vândă marfa în România.

„Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce, că până la a pune mâinile pe piept chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent şi cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem reţeaua de aprozare în România. Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcţionează în România? Nu e o ruşine naţională asta? Să îi văd că ţipă şi pentru asta”, a explicat aesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *