Toți cei care au condus Ministerul Educației și care au transformat elevii în cobaii „reformelor”

Ecterina Andronescu, la congresul Partidului Social Democrat (PSD), în București, sâmbătă, 10 martie 2018. Inquam Photos / Alberto Gro4sescu

Învățământul românesc a ajuns o sursă continuă de îngrijorare pentru părinți și elevi. Nu doar calitatea îndoielnică a programei, manualelor, profesorilor și, în general, a sistemului ridică probleme, dar continua schimbare impusă de nenumărații titulari ai acestui portofoliu au aruncat sistemul în haos.

Fiecare ministru are idei pe care vrea să le aplice chiar dacă mandatul său durează doar câteva luni. Manualele sunt pline de greșeli, metoda de predare a rămas în anii 1950, informatizarea este doar o sursă de îmbogățire pentru tot felul de firme de casă arondate partidelor, directorii sunt numiți pe criterii politice, școlile se prăbușesc peste elevi, iar enumerarea problemelor poate continua la nesfârșit.

ultima idee genială a ministrului Educației, eterna Ecaterina Andronescu, cea care a desființat învățământul profesional, este să introducă un nou examen la finalul casei a X-a. ”Să declanşăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasa a X-a la a XI-a. Poate nişte evaluări intermediare ar trebui”. Poate, nu se știe. Poate mai introducem un examen și în clasa a 7-a, sau nu, poate mai eliminăm ceva, mai schimbăm ceva… poate, nimic nu se știe. Reforma merge mai departe, iar tinerii pleacă în străinătate și acolo rămân, pe bună dreptate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *