Toți medicii din România, verificați de Colegiului Medicilor

Descoperirea italianului Matteo Politi, care profesa ilegal chirurgia plastică în România, a fost doar începutul. Cumva, parcă s-a deschis Cutia Pandorei, pentru că, la scurt timp, a fost descoperită o femeie, absolventă de 8 clase, care profesa, ilegal, ca ginecolog, folosind o diplomă falsă, iar, ulterior, încă o tânără care încerca să-și legalizeze o diplomă falsă de medic. Pentru a încerca să descurajeze aceste ilegalități și să verifice autenticitatea tuturor actelor doveditoare ale studiilor, Colegiul Medicilor din România a decis să-i verifice pe absolut toți medicii din țară.

Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol prin care se obliga să verifice riguros documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

Cele două instituții sunt obligate să se informeze reciproc după fiecare sesiune de examen și să actualizeze baza de date cu toți medicii din spitalele românești.

Autoritățile încearcă să afle cum a fost posibil ca un fals medic să lucreze într-un spital de stat. Două paciente au depus, deja, plângere penală împotriva Ralucăi Bârsan.

Doctorul Roxana Dragu, ginecologul care a condus Secţia de Ginecologie de la Spitalul Județean Ilfov și a avut-o mult timp în subordine pe Raluca Bârsan a transmis presei un punct de vedere, în care prcizează că nu a verificat-o pe femeie pentru că nu intra în atribuţiile ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.