Totti, legenda Romei nu îl lasă pe Lobonț să se retragă

Cosmin Contra spune că-l dorește foarte mult pe Bogdan Lobonț în staff-ul său de la națională, însă a vorbit cu Francesco Totti, iar acesta i-a transmis că nu vrea să-l lase pe portar să renunțe la cariera de jucător.

„Ne-am întâlnit cu Totti şi ne-a spus că el nu concepe o Roma fără Lobby. Eu trag de el să facă cursuri pentru antrenorat, ca să vină să lucrăm împreună, iar Roma trage de el să-și prelungească contractul. Are aceleași valori ca și mine. Și de aceea îmi dorect să vină și să stea printre jucători, cărora le transmite aceleaşi valori”, a declarat Cosmin Contra în cadrul emisiunii Oameni de colecție, de la Digi FM.

Lobonț (40 de ani) evoluează pentru Roma din 2009, fiind unul dintre cei mai vechi jucători din lotul „giallorossilor”. Chiar dacă a evoluat extrem de puțini în anii petrecuți la echipa din capitala Italiei, românul s-a remarcat în ochii fiecărui antrenor care a trecut pe la Roma de-a lungul anilor.

Bun mobilizator, excelent psiholog și o figură respectată în club, Lobonț a fost un adevărat lider în vestiarul Romei, motiv pentru care și-a prelungit de atâtea ori contractul cu echipa italiană.

Bogdan Lobonț a jucat ultimul meci oficial chiar la echipa națională, pe 15 noiembrie 2013, în partida Grecia – România 3-1, din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2014. Cu toate acestea, portarul a fost convocat de Contra la națională în octombrie 2017, înaintea meciurilor cu Kazakhstan și Danemarca, din preliminariile Mondialului din 2018, însă nu pentru a juca, ci pentru a da o mână de ajutor.

La meciul România – Kazakhstan (3-1), Lobby a stat în tribună, alături de analistul video al FRF și și-a notat diverse momente din timpul jocului, pe care i le-a transmis apoi lui Contra la pauză, dar și la final.

 

Ultima partidă oficială a fost pe 26 mai 2013, într-un meci din Cupa Italiei, AS Roma – Lazio 0-1. În schimb, portarul de 40 de ani a evoluat într-un meci amical, cel din septembrie 2017, câștigat de romani cu 4-1 împotriva brazilienilor de la Chapecoense.

Sursa foto: www.eusunt12.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *