Totul despre vizita Papei Francisc. Unde va dormi, ce traseu va avea și ce cadouri va primi! (Vezi harta cu traseul din București)

Vizita Papei Francisc este tratată la același nivel la care ar fi tratată vizita președintelui SUA. În toate zonele prin care va trece Papa vor exista restricții de trafic, iar unele parcări vor trebui eliberate. Este vorba despre zona Pieței George Enescu, unde măsura se va aplica începând din 30 mai, ora 07:00. Care sunt parcările:

Benjamin Franklin, între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu; Breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu; Breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu; Parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau, precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei; Parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii.

Din 30 mai, ora 18.00, nu se oprește și nu se staționează pe traseul Papei Pe toate străzile din București pe care Papa Francisc se va deplasa în timpul vizitei sale sunt strict interzise oprirea și staționarea.

Dintre aceastea amintim: Zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, PiațaVictoriei parcarea TNT; Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor); Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor, Bd. Știrbei Vodă între Calea Plevnei și str. Berzei (banda I către str. Luterană), Constantin Stahi (începând cu data de 30 mai 2019, ora 08.00, până la data de 02 iunie 2019, ora 10.00), Piața Papa Ioan Paul al II-lea, Bd. Schitu Măgureanu (stânga/dreapta), Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile Pârvan; Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă între str. Berzei și Calea Victoriei.

Papa Francisc va primi în dar o casetă care conţine moaştele a trei dintre episcopii martiri ucişi în închisorile comuniste. De asemenea, Suveranul Pontif va primi și o icoană.

Papa Francisc va ajunge în România vineri la 11.30, când va ateriza pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

De acolo se va deplasa împreună cu un convoi SPP către Palatul Cotroceni. La 12.05 va avea loc ceremonia oficială a primirii Papei la Palat, urmată de o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la 12.20.

După aceasta, tot la Cotroceni, Papa va discuta cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, la 12.50.

La ora 13.00, Papa Francisc se va adresa reprezentanților autorităților române, societății civile și membrilor corpului diplomatic. În cadrul acestei întâlniri va ține un discurs, discursul sfântului părinte.

Mâine, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va prevede înregistrarea cu număr unic al vehiculelor SPP ce îl vor însoți pe Suveranul Pontif. Protocolul Vaticanului cere ca mașinile care îl escortează pe Papă să aibă un număr de înmatriculare dat de către aceștia. Numărul Daciei Logan albe, care va fi papamobilulul oficial al Sanctității sale pentru vizita din România, va fi format din literele SCV urmate de una din cifrele 1,2,3,4 sau 5.

Inițialele vin de la „Status Civitatis Vaticanae”, în latină sau „Stato della Città del Vaticano”, în italiană. În traducere, Statul Vaticanului. 3.700 de polițiști și jandarmi, pe străzile Bucureștiului Bucureștiul va deveni unul dintre cele mai sigure orașe din Europa pe durata vizitei Papei.

Pe lângă SPP, pe străzi vor fi mobilizați peste 2.000 de polițiști, 1.700 de jandarmi, 400 de ofițeri și subofițeri ISU plus 80 de vehicule de intervenție. Mai mult, DGASMB va avea 4 mașini cu 30 de oameni, care vor distribui apă plată pelerinilor.

După discursul din Palatul Prezidențial, Suveranul Pontif va avea o întâlnire privată, la 15.45, cu Patriarhul Daniel în Palatul Patriarhal. Jumătate de oră mai târziu va ține un discurs în fața Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Ora 17:00 îl va prinde pe Papă la Catedrala Mânturii Neamului, unde va ține rugăciunea Tatăl Nostru.

Ziua Papei în București se va încheia cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, ce va avea loc în Catedrala Catolică Sfîntul Iosif, la ora 18.10. Credincioșii vor putea să urmărească slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate în fața catedralei. Mai mult, alte două ecrane vor fi puse pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu, și încă un ecran în Piața Revoluției, lângă memorialul renașterii. După slujba de liturghie, Papa va pleca să se întâlnească cu pelerinii din zona Catedrala Sfântul Iosif, Calea Victoriei, Piața Revoluției. Pe durata întregii vizite în România, Papa Francisc va dormi la Arhiepiscopia Romano-Catolică de lângă Catedrala Sfântul Iosif.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *