Trădătorii lui Putin din UE: Germania și Ungaria, singurele țări care se mai opun blocării accesului Rusiei la SWIFT. Cipru și Italia au renunțat la obiecții

Cipru ar fi confirmat că nu se va opune excluderii Rusiei din sistemul bancar SWIFT, a anunțat sâmbătă ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba. Decizia vine după ce și Italia a anunțat că nu se va opune, lăsând doar două alte state UE care s-ar mai opune sancțiunii în acest moment.

„Am reușit. Cipru a confirmat că nu va bloca decizia de a interzice Rusiei de la SWIFT. Diplomația ucraineană continuă să lucreze 24/7 pentru a lua decizii importante și pentru a proteja Ucraina de invadatorii ruși”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Publicația ucraineană Kiev Independent amintește că și Italia a anunțat că nu se va opune exluderii din sistemul Swift a Federației Ruse.

Publicația amintită mai susține că doar Ungaria se mai opune din blocul UE, însă și guvernul german şi-a reiterat vineri refuzul de a exclude Rusia din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT, aşa cum ceruseră oficiali ucraineni şi din alte ţări după invazia rusă în Ucraina.

„Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă şi ar avea efecte masive şi asupra transferurilor de plăţi în Germania şi pentru firmele germane, în afacerile acestora cu Rusia”, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin, Steffen Hebestreit.

El a precizat de asemenea că Germania nu a fost singura care a ezitat la summitul UE încheiat vineri dimineaţa, afirmând că „am observat că şi Franţa şi Italia, printre altele, au avut obiecţii”, a spus el.

Comentariile sale vin după ce mai devreme în cursul zilei de vineri președintele Parlamentului European Roberta Metsola a cerut excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *