Tragedia de la Colectiv, 3 ani și niciun vinovat. Doar BÂJBÂIELI

La aproape 3 ani de la tragedia din Colectiv când viața a 65 de persoane a fost curmată de flăcările de la Colectiv, autoritățile bâjbâie. Procesul se reia astăzi de la zero, după ce Tribunalul a reușit să repartizeze dosarul unui nou judecător, având în vedere că magistratul care a făcut acte procedurale până acum în dosar s-a pensionat. Cei trei patroni ai clubului vor fi reaudiați, de asemenea toate procedurile vor fi reluate. Inial procesul a început în urmă cu un an și jumătate, doar că toate probele vor fi readministrate.

Fostul soț al judecătoarei Geanina Terceanu, condamnată pentru luare de mită în dosarul Transferurilor, Valeriu Mihail Terceanu, magistratul care se ocupa de dosarul Colectiv, s-a pensionat începând cu data de 3 septembrie. La precedentul termen din dosarul Colectiv, pe 10 septembrie, Tribunalul Bucureşti încă nu desemase un alt magistrat care să se ocupe de caz.

În dosar au fost trimişi în judecată patronii clubului, patroana şi directorul firmei de artificii, pirotehnistul şi societăţile implicate. În dosar sunt inculpaţi şi fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei şi doi pompieri.

În tragedia de la Colectiv, 65 de persoane au murit, iar apropae 200 au fost rănite, multe nefiind recuperate nici până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *