Transportatorii continuă protestele. 300 de mașini, în fața ministrului de resort.

 

Câteva zeci de transportatori s-au adunat, joi, să protesteze în faţa ministerului de resort, pentru ași arătaq nemulțumirea față de modul în care se acordă licenţele pentru cursele de transport persoane judeţene şi interjudeţene.

Membrii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) se află la ora transmiterii acestei ştiri la Comisia de Dialog Social cu reprezentanţi din minister, unde se discută despre schimbarea reglementărilor privind transportul de pasageri. „Ni se reduce numărul de curse sau ne dispar”, a declarat pentru Mediafax, unul dintre şoferii protestatari

„Am avut 300 de maşini, 300 din 500, pentru că nu au mai avut unde să le bage cei de la Poliţia Rutieră, nu au avut spaţiul necesar, conform protocolului”, a declarat pentru Mediafax, Ion Comuşi, vicepreşedintele Confederaţiei. Acesta s-a referit doar la numărul transportatorilor care au participat joi la miting.

„Peste două săptămâni, după referendum, vom fi 2.500 de maşini la Bucureşti. Mâine, după protest, vom merge la Subcomisie, la Comisia de la Primărie, pentru aprobarea mitingului de săptămâna viitoare, miercuri şi joi, iar peste două săptămâni avem 2.500 de oameni la Bucureşti, cu maşini cu tot”, a precizat Comuşi.

Transportatorii sunt nemulţumiţi că se discută modificarea reglementărilor privind transportul de persoane, atât interjudeţean, cât şi judeţean, aşa cum sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 980/2011. Reglementările vizate sunt incluse într-un proiect legislativ care se află în dezbatere la Comisia de Dialog Social.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, săptămâna trecută că a primit nenumărate notificări de la Consiliul Concurenţei care solicită, la acordarea licenţelor pentru transporturile interjudeţene de pasageri din România, eliminarea criteriului de vechime pe traseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *