Trei răniţi într-un atac cu cuţitul, la Universitatea din Tokyo

Doi adolescenţi şi un vârstnic au fost răniţi sâmbătă în Japonia într-un atac cu cuţitul la Universitatea din Tokyo, unde avea loc examenul de intrare la facultate, informează Kyodo.

Un bărbat de 72 de ani, din Tokyo, a fost grav rănit în atacul produs în jurul orei 8.30 dimineaţa la una din intrările în campusul principal al universităţii, a menţionat poliţia, care a precizat că a fost reţinut un tânăr de 17 ani.

Celelalte două victime, un adolescent şi o adolescentă în vârstă amândoi de 18 ani, nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol.

Din primele informaţii, suspectul reţinut, care şi-a înjunghiat victimele în spate, nu era o cunoştinţă a acestora, a mai indicat poliţia.

Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a explicat că nu avea rezultate bune la şcoală şi a vrut să „provoace un incident şi să moară”. El a mai spus că a venit cu cuţitul de acasă.

Suspectul a declarat şi că înainte de atac a declanşat un incendiu într-o staţie de metrou în apropiere de campus. Departamentul de pompieri din Tokyo a afirmat că a fost chemat să intervină în zona respectivă în jurul orei 8.30 şi că incendiul a fost stins o oră mai târziu.

În pofida incidentului, examenele de intrare la facultate au continuat aşa cum era prevăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *