Trei români dispăruţi în avalanşa din Italia au fost găsiţi: Erau într-o zonă fără semnal

Cel puțin 7 persoane au decedat după avalanșa provocată de ghețarul prăbușit de pe muntele Marmolada, în timp ce 22 de persoane sunt date dispărute, potivit Corriere della Serra. Inițial, pe lista celor dispăruți figurau și trei cetățeni români, dar Ministerul român de Externe a anunțat că familia acestora, care a și alertat autoritățile de dispariția lor, a reușit să ia legătură cu ei și sunt în siguranță.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cei trei români care figurau pe lista persoanelor dispărute sunt în siguranță. Familia acestora a sesizat departamentul consular pentru că nu putea să ia legătura cu ei, dar între timp au reușit să comunice sși au transmis că nu au fost afectați de avalanșă.

„Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariția a 3 cetățeni români a informat MAE, în urmă cu puțin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol. Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet)”, transmite MAE. Ministerul precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români.

Ultimul bilanț publicat de autoritățile italiene, Citate de Corriere, pune numărul deceselor la 7. De altfel, anterior, autoritățile spuneau că starea unora dintre răniți este gravă, iar bilanțul ar putea crește. Ultimul bilanț vorbește de 22 de persoane dispărute, 17 italieni și 5 cetățeni străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.