Tribunalul Bucureşti îi dă flit penalului Sorin Oprescu: Rămâne cu pedeapsa!

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne cu condamnarea definitivă de 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce judecătorii Tribunalului București i-au respins ultima cale de atac.

Fostul primar al Cpitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv, pe 13 mai, de Curtea de Apel București, la 10 ani și 8 luni de închisoare. El a fost acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

După anunțarea sentinței, cCând au încercat să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire.

Ulterior, s-a aflat că Oprescu ieșise din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu. Până la urmă, Oprescu a fost prins în Grecia și plasat în arest. Ulterior a fost eliberat pentru o cauțiune de 5.000 de lei.
Dosarul Sorin Oprescu

Fostul primar Sorin Oprescu a formulat o contestație la executarea pedepsei cu închisoarea și a fost depusă de avocați la Tribunalul București, care a fost respinsă astăzi, 23 iunie. Astfel, Oprescu rămâne cu condamnarea de 10 ani și opt luni.

Până pe 10 iulie, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.