Trimiși la plimbare de PSD, traseiștii din ALDE o dau la întors: Nu am cerut ministere, nu am șantajat PSD

Daniel Zamfir afirmat, luni, că ALDE nu a cerut ministere în negocierile cu PSD şi nu a forţat intrarea Pro România la guvernare. El a adăugat că subiectul unei candidaturi comune cu PSD la prezidenţiale este închis, însă ALDE vrea continuare guvernării, în anumite condiţii.

„Din punctul nostru de vedere, subiectul candidaturii unice este închis. Noi candidăm clar cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, PSD şi-a desemnat candidatul în persoana doamnei Dăncilă, fiecare îşi face acum campanie cum crede de cuviinţă. A mai fost de asemenea în spaţiul public în ultima vreme o discuţie legată de faptul că ALDE ar mai fi cerut ministere într-o discuţie cu PSD, iarăşi un lucru neadevărat, bineînţeles, ieri am văzut că a fost dezminţit şi de doamna prim-ministru. De asemenea, alt subiect care a fost în spaţiul public era cel legat de faptul că ALDE forţează intrarea lui Ponta la guvernare, iarăşi un lucru neadevărat, nu există în această chestiune nici un fel de implicare a domnului Tăriceanu în impunerea la guvernare a lui Ponta”, a declarat Daniel Zamfir, la RFI.

Liderul senatorilor ALDE a adăugat că este necesară o restructurare a Executivului şi un program nou de guvernare, care să recâştige încrederea populaţiei în ministere.

„ALDE doreşte să aibă loc o restructurare a Guvernului, care să aibă ca principal atu competenţa, dorim un nou program de guvernare, care să recâştige încrederea populaţiei în actul de guvernare şi bineînţeles, trebuie făcută o reformă a instituţiilor. O să discutăm în partid, să vedem cum vom aborda în continuare această relaţie”, a afirmat Zamfir.

Întrebat dacă ALDE rămâne la guvernare, Daniel Zamfir a răspuns: „Rămânem la guvernare în acele condiţii pe care vi le-am spus. ALDE nu poate rămâne la guvernare în absolut orice condiţii”.

„În politică, lucrurile se discută şi aşa este şi bine. Cred că trebuie să se ajungă la o soluţie. ALDE nu cere ceva pentru el, nu este vorba de nici un minister în plus, nici de altceva, ci pur şi simplu, ALDE doreşte să continue guvernarea, dar această guvernare trebuie să fie una care să dea încredere oamenilor în actul de guvernare. Or noi credem că încrederea oamenilor în actul de guvernare se poate realiza atingând aceste obiective, care nu sunt deloc unele personale ale partidului politic ALDE”, a conchis Daniel Zamfir.

Viorica Dăncilă a anunţat, luni, după şedinţa CEx a social-democraţilor, că PSD a decis să continue alianţa de guvernare cu ALDE. Aceasta a spus că Guvernul PSD-ALDE mai are proiecte de implementat.

Premierul a afirmat, totodată, că majoritatea colegilor din partid a decis că nu este oportună cooptarea formaţiunii Pro România la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *