Trompetele PSD, Savonea și Gârbovan, față în față cu magistrații onești și președintele Iohannis

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar, în care se va discuta Justiţie şi legile Justiţiei, a început.

La începutul discuţiilor preşedintele Klaus Iohannis a făcut o remarcă: ”Astăzi discutăm despre Justiţie şi despre legile Justiţiei. Ca să nu apară impresii eronate şi vreau să fie preluată această declaraţie”.

La întâlnire participă și oamenii de casă ai PSD, Lia Savonea, prședintele CSM, și Dana Gârbovan, președintele asociației fantomă UNJR. Savonea și Gârbovan au sprijinit PSD în dmersul de modificare a Legilor justiției, inclusiv prin participarea directă la elaborarea textelor legale, și au susținut înființarea Secției Speciale pentru cercetarea magistraților.

La Controceni participă și magistrații care s-au opus PSD-ALDE și au atras atenția asupra pericolului pe care modificările legislative le aduc: reprezentanţi ai Asociaţiei Forumul Judecătorilor, Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţie, LiderJust şi Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Anterior, judecătorul Cristi Danileţ anunţase pe Facebook că reprezentanţii magistraţilor sunt invitaţi la o discuţie, miercuri, la Cotroceni cu şeful statului „pe tema reformei justiţiei şi a referendumului pe justiţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *